by

10 Playlist Lagu Terasyik saat Kena Macet Pergi Ataupun Pulang dari Kampus

Macet. Satu kata yang sudah menjadi bagian dari kehidupan orang Indonesia. Berdasarkan Wikipedia, Macet adalah situasi atau keadaan tersendatnya atau bahkan terhentinya lalu lintas suatu jalan oleh banyak jumlah kendaraan dibanding kapasitas jalan. Kemacetan biasanya terjadi di kota-kota besar seperti Jakarta, Surabaya, Medan, dan Palembang.

Jalanan menuju kampus pun kerap terkena macet. Penyebabnya banyak sekali, bisa karena wisuda, kecelakaan, truk kebalik, truk mogok hingga makan bahu jalan. Kalau sudah terjadi kemacetan rasa kesal akan langsung menghinggapi mahasiswa.

Namun karena tidak ada lagi yang bisa dilakukan, biasanya mahasiswa/i mulai memainkan playlist di handphone mereka. Selain sarana hiburan, juga untuk melepaskan penat karena kuliah yang cukup memusingkan.

Nah, buat kamu mahasiswa yang sering terjebak kemacetan. Saya punya beberapa playlist lagu terbaik yang bisa didengarkan saat macet. Lagunya asik dan sendu bisa juga dipakai sebagai lagu pengantar tidur.

1. Christian Bautista – The Way You Look at Me

Lagu mellow dari penyanyi asal Filipina ini emang enggak ada matinya. Padahal udah bertahun-tahun yang lalu dirilis lagu ini masih tetap nikmat untuk didengarkan. Lagu ini bakal sedikit mengurangi level ke-BT-an kamu saat macet.

2. Avril Lavigne – I’m with You

Avril Lavigne merupakan penyanyi wanita dengan suara yang khas. Apalagi saat kamu dengerin lagu ini, kamu seolah terhanyut dalam alunan suara Avril yang mendayu-dayu. Recommended banget buat didengerin pas macet.

3. Sherina – Cinta Pertama dan Terakhir

Alunan piano dan suara melengking Sherina benar-benar jadi kombinasi lagu yang apik di lagu ini. Kalau kamu pernah liat MV nya kamu serasa berada di padang alang-alang bersama orang yang kamu cintai di lagu ini. (Huekkss :D )

4. Maroon 5 – She Will be Love

Lagu yang dirilis tahun 2004 ini termasuk lagu yang long last. Bagaimana tidak, meski sudah hampir 9 tahun mengudara lagu ini masih sangat sering kita dengar. Bahkan tiap ada festival band ada saja yang membawakan lagu ini. Karena lagu ini memang keren abis.

5. Club Eighties – Dari Hati

Dulu ini adalah salah satu lagu paling populer di masanya. Meskipun di lagu ini instrumen music yang dipakai hanya keyboard, namun itu malah menambah sisi romantis dari lagu ini. Sayang band yang anggotanya Desta dan Vincent ini sudah bubar.

6. Muse – Unintended

Lagu yang satu ini juga dalem banget liriknya. Hati rasanya tersayat-sayat pas dengerin lagu ini. Pas banget buat ngurangin rasa kesal karena macet.

7. Secondhand Serenade – Your Call

Lagu ini juga bisa dikategorikan sebagai lagu lama. Tapi liriknya itu loh dalem banget sob. Selain liriknya yang romantis, nadanya juga easy listening jadi cocok banget buar didengerin pas kejebak macet.

8. Adele – Someone Like You

Lagu ini cocok banget buat pengantar tidur. Daripada kesel-kesel karena macet, mending setel lagu ini dan tidur ke alam mimpi yang indah. Suara Adele akan membawamu ke alam mimpi jauh lebih dalam, jauh lebih lelap (kayak Romi Rafael :D )

9. Arctic Monkeys – Baby I’m Yours

Lagu ini liriknya romantis banget, super romantis. Kalau belum punya download dulu deh. Musiknya easy listening, reffnya juga asyik. Pas banget. Untuk lagu ini bisa dibilang – Perfect

10. Daniel Beddingfield – If You’re Not The One (Acoustic version)

Inilah jawara lagu terbaik untuk diputar saat macet. Entah berapa banyak enghargaan yang diterima lagu ini sob. Versinya juga banyak macemnya. Mantap, the most recommended song.

Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

52 comments

  1. Pingback: 메이저토토
  2. Pingback: KIU-Library/
  3. Pingback: Microfrontends
  4. Pingback: gui hang di my
  5. Pingback: replica watch
  6. Pingback: gamma goblin
  7. May I just say what a relief to uncover somebody
    that really knows what they are discussing on the web.
    You certainly realize how to bring a problem to light and make it important.
    More people have to check this out and understand this side of
    your story. I was surprised you are not more popular
    because you most certainly have the gift.

  8. It’s a pity you don’t have a donate button! I’d certainly donate to this outstanding blog!

    I suppose for now i’ll settle for book-marking and adding your RSS feed to
    my Google account. I look forward to new updates
    and will share this site with my Facebook group. Talk soon!

  9. Magnificent beat ! I wish to apprentice at the same time as
    you amend your website, how can i subscribe for a blog website?

    The account helped me a appropriate deal. I have been a little bit acquainted
    of this your broadcast offered vibrant transparent idea

    My blog post – Tacoma Farms CBD Oil

  10. I merely wanted to thank you once again for your amazing website you have created here.

    Its full of useful tips for those who are seriously interested
    in this particular subject, primarily this very post.

    You’re really all so sweet and thoughtful of others plus reading your blog posts is a superb
    delight in my opinion. And such a generous reward!

    Jeff and I will certainly have enjoyment making
    use of your recommendations in what we should instead do in a
    month’s time. Our list is a distance long which
    means your tips are going to be put to great use.

    my web blog; Green Flame CBD Gummies Review

  11. Howdy! This blog post could not be written any better!
    Looking at this post reminds me of my previous roommate!
    He always kept preaching about this. I most certainly will
    forward this post to him. Pretty sure he will have a great read.
    Thanks for sharing!

    Have a look at my web-site Vissentials Max BHB

  12. Excellent goods from you, man. I have understand your stuff previous to and you’re just extremely excellent.
    I actually like what you have acquired here, certainly like
    what you’re stating and the way in which you say it.
    You make it entertaining and you still take care of to keep
    it wise. I cant wait to read much more from you. This is actually a terrific site.

    My web site Sheldon

  13. Just to follow up on the update of this subject on your web
    page and wish to let you know just how much I prized the time you took to write this useful post.
    Inside the post, you really spoke on how to really handle this challenge
    with all comfort. It would be my pleasure
    to get together some more thoughts from your web
    page and come as much as offer other people what I discovered from you.
    Many thanks for your usual great effort.

    my webpage :: Maximum Recall Reviews

  14. hello there and thank you for your info ? I?ve definitely
    picked up anything new from right here. I did however expertise several technical issues using this website, since I experienced to reload
    the web site lots of times previous to I could get it to load properly.

    I had been wondering if your web host is OK? Not that
    I’m complaining, but sluggish loading instances times will sometimes
    affect your placement in google and could damage your quality score if advertising and marketing with
    Adwords. Well I am adding this RSS to my e-mail and could look out
    for a lot more of your respective fascinating content. Ensure that you update this again soon..

    Feel free to visit my blog post librarius.main.jp

  15. wonderfuⅼ points altogether, you simply won a emblem new reader.
    What could you suggeѕt in reɡards to yoᥙr put up that you just
    madе a few days ago? Ꭺny positiѵe?

  16. After I originally left a comment I appear to have clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and from now on every time a
    comment is added I get four emails with the same comment.
    Perhaps there is a way you can remove me from that service?
    Appreciate it!

  17. Hi! This is my 1st comment here so I just wanted to give a
    quick shout out and say I genuinely enjoy reading through your
    blog posts. Can you recommend any other blogs/websites/forums that deal with the same topics?

    Thanks for your time!

    My webpage: Hempizor CBD Review

  18. Wow, fantastic weblog layout! How long have you been blogging for?
    you make running a blog glance easy. The entire glance of your
    website is great, let alone the content![X-N-E-W-L-I-N-S-P-I-N-X]I simply couldn’t go away your web site before suggesting that I actually loved the usual information an individual provide in your visitors?
    Is going to be again regularly in order to check up
    on new posts.

    My page :: http://duna-anapa.net.ru/

  19. Thank you for being my own lecturer on this subject
    matter. My partner and i enjoyed the article greatly and
    most of all enjoyed the way in which you handled the areas I regarded as being controversial.
    You happen to be always quite kind towards readers really like me and assist me to in my lifestyle.
    Thank you.

    Also visit my site: Lithederm Reviews

  20. I am really enjoying the theme/design of your
    site. Do you ever run into any internet browser compatibility issues?
    A couple of my blog audience have complained about my site not operating correctly
    in Explorer but looks great in Chrome. Do you have any suggestions to help fix this issue?

  21. Hi! Do you know if they make any plugins to help with Search Engine Optimization?
    I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m
    not seeing very good success. If you know
    of any please share. Cheers!

    Feel free to visit my web site … Keto Secret

  22. Wow, wonderful blog structure! How long have you been running
    a blog for? you made blogging glance easy. The entire look of your
    web site is wonderful, let alone the content material![X-N-E-W-L-I-N-S-P-I-N-X]I
    just could not leave your website before suggesting that I
    actually loved the standard information a person provide to your visitors?
    Is going to be back often to check out new posts.

    Also visit my blog post … http://www.gejiu.yn.cn/forum.php?mod=viewthread&tid=167655

  23. Hi there, just became alert to your blog through Google, and found that it’s really informative.
    I’m gonna watch out for brussels. I’ll appreciate if you
    continue this in future. Many people will be benefited from your writing.
    Cheers!

    Feel free to surf to my website … Bio Ready Keto